Fokus på Nada Yoga

Så er det sommer, fuglene synger og varmen breder sig langsomt men sikkert ud i Kbhs gader og stræder. Som vi nok alle fornemmer påvirker sommerens lyde og dufte os positivt. Vi bliver gladere og mere afslappede.

I sommer sætter vi hos Namaste Yoga Studio ekstra fokus på “Nada Yoga”.

Vi bliver hurtigt absorberede i lyd. Det er derfor at vi alle (selv dyr) nyder at lytte til musik.

Nada Yoga betyder “forening (yoga) gennem lyd (nada).”

“Det klassiske Nada Yoga system deler musik ind i 2 kategorier: intern musik, anahata, og ekstern musik, ahata. Den eksterne musik er bragt til bevidsthed via øret hvor mekanisk energi er omformet til elektromekanisk energi og her igen omformet i hjernen til sensationer af lyd. Det er anahata chakra som er ansvarlig for modtagelsen af den interne musik. Anahata refererer til ens egen personlige lyd vibrationer. Denne indre lyd( personlige lyd vibration) er hellig og når den er opnået vil lyden åbne udøverens chakras som ultimativt vil forene kroppen med universet.”

Vi vil i løbet af sommeren eksperimentere med forskellige måder at bruge lyd i udvalgte yoga klasser og events. Dette kunne eksempelvis være ved at bruge musik der stimulerer de forskellige chakras, ved brug af mantras, via sang, meditation mv.

Vi håber at i vil lege med og være åbne for hvad sommeren bringer i studiet.

Namaste

0